BIP: Veljković protiv države

Dostavljanje ponuda za BIP završava se ove nedelje. Predsednik Udruženja za povraćaj imovine Bogdan Veljković osporava udeo države.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2007.

11:28

Default images

„Osporavam udeo države u pivari koja ima sada 52 odsto, kao i 18 odsto ljudi koji su postali akcionari bez ikakvog razloga. Ne osporavam udeo radnika koji su u Beogradskoj industriji piva (BIP) godinama radili i investirali deo svog novca u pivaru i nalazim da je potpuno normalno da oni ostanu akcionari“, kaže Veljković za B92.

Više od 400.000 građana Srbije čini spisak onih kojima je imovina oduzeta bez naknade nacionalizacijom, konfiskacijom i eksproprijacijom od 1945. godine. Od tog broja, republička Direkcija za imovinu je do sada evidentirala više od 75.000 objedinjenih prijava za povraćaj imovine, i to do polovine prošle godine.

Porodica Veljković je pre 1945. godine, između ostalog, posedovala 42 odsto kapitala tada Vajfertove pivare.

"U petak ćemo videti ko hoće da kupi pivaru i shodno tome ću reagovati, spreman sam da garantujem da to neće biti jedan strateški investitor", kaže Veljković.

Tender za prodaju BIP-a prvobitno je trebalo da bude zaključen 30. marta. U Agenciji za privatizaciju ranije su naveli da nisu objavljivali izmenu javnog poziva, već su samo obaveštenje te vrste poslali kandidovanim kupcima, odnosno svima onima koji su otkupili tendersku dokumentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: