Soravija nije odustala od MUP-a

Austrijska firma "Soravija grupe" saopštila da ne odustaje od kupovine zgrade bivšeg saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2007.

08:40

Default images

U saopštenju se navodi da je "Soravija" dala najbolju ponudu na tenderu za prodaju te državne zgrade, ali da je dan uoči potpisivanja ugovora obaveštena da Direkcije za imovinu ne prihvata ponuđene uslove.

"Soravija" ukazuje da je iz medija saznala da Direkcija pregovara sa drugoplasiranim ponuđačem o prodaji zgrade MUP-a. Austrijska firma je zato saopštila da i dalje ostaje pri svojoj prvobitnoj ponudi.

"U slučaju da dobijemo lokaciju na kojoj je oštećena zgrada MUP-a, angažovaćemo najbolje međunarodne i lokalne arhitekte da napravimo modernu zgradu koja će biti ukras Beograda", navodi se u saopštenju "Soravije".

Mediji su objavili da je Direkcija za imovinu odustala od prodaje zgrade "Soraviji", jer ta kompanija nije u mogućnosti da odjednom isplati punu cenu od 35 miliona evra.

Direktor za nekretnine u "Soravija grupi" Miroslav Tantčev (Tantchev) izjavio je, međutim, za Betu da je ta kompanija u mogućnosti da isplati punu cenu odjednom, ali da traži od Srbije garancije za tu investiciju.

"Dobili smo odgovor da je duga procedura za dobijanje takvih garancije i da smo nekompetentni", rekao je Tančev.

On je dodao da "Soravija" ima još planova za investiranje u Srbiji i da je zainteresovana za kupovinu nekretnina u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, o čemu već pregovara.

Direkcija je 24. januara po treći put objavila prodaju zgrade MUPa-a po početnoj ceni od 28,8 miliona evra. Na prodaju je ponuđen kompleks zgrada ukupne površine 22.654 kvadratna metra.

Drugoplasirani ponuđač je i jedini konkurent švajcarska firma „Prajvat prodžekt menadžmenta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: