Dobra godina za komšije: Zaradili 8,8 miliona evra samo od boravišnih taksi

Crna Gora beleži uspešnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, poručeno je iz Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore (NTO).

Region

Izvor: Capital.ba

Nedelja, 13.10.2019.

14:15

Dobra godina za komšije: Zaradili 8,8 miliona evra samo od boravišnih taksi
Foto: Depositphotos, nd3000

Kako je istakla menadžerka za odnose s javnošču NTO Nina Vukčević, samo od boravišne takse u delu koji pripada budžetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, zaključno sa 10. oktobrom naplaćeno je oko 8,8 miliona evra, odnosno 1,6 miliona evra više u odnosu na prethodnu godinu.

"Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu beležimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turistickih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano gotovo 33.000 turista odnosno 11.000 turista više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine", istakla je Vukčević.

Kako je dodala, o dobroj postsezoni govori i podatak da sve primorske opstine bilježe dvocifrene stope rasta, prenosi capital.ba.

"Vremenski uslovi nam idu na ruku, i u skladu sa najavama očekujemo dobru posetu sve do sredine novembra. Zahvaljući specifičnim ponudama koja su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvorila su se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu imamo veliki potencijal za produženje sezone", zaključila je Vukčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: