Hrvati ljuti na sebe: Kad su davno Česi dolazili na Jadran...

Česima smo se rugali, a onda smo mi postali ruglo, pišu hrvatski mediji.

Region

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

10:28

Hrvati ljuti na sebe: Kad su davno Česi dolazili na Jadran...
(Foto: Thinkstock)

Nekada siromašni Česi, koje su u komšiluku gledali s visine kada su u „škodama“ dolazili na Jadran, nakon pada komunizma vrlo su brzo shvatili da moraju da sprovedu ozbiljnu transformaciju i sada su po stopi nezaposlenosti - a to je podatak koji većinu najviše zanima - čak bolji od Nemačke, koja se doživljava kao ekonomska lokomotiva Evrope.

"Za razliku od njih, Hrvatska se već dvadeset godina posleratnog doba koprca u plakanju za 'boljom' prošlošću, ekonomska aktivnost stagnira, turizam se popeo na 20 posto BDP-a kao da smo ostrvska država usred nekog okeana“, piše hrvatski Indeks.

List navodi da je nezaposlenost u Nemačkoj, prema podacima Evrostata s kraja prošle godine, iznosila 3,6 odsto, u Češkoj 2,3 odsto, a u Hrvatskoj 10 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: