Prvi u Hrvatskoj - do keša s bakomata bez kartice

Građani Hrvatske dobili su mogućnost da gotovinu podižu s bankomata bez kartice, korišćenjem mobilnog telefona.

Region

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

10:46

Prvi u Hrvatskoj - do keša s bakomata bez kartice
Foto: Thinkstock

Hrvatska poštanska banka prva u Hrvatskoj predstavila je uslugu e-gotovina, podizanje gotovine na bankomatu bez kartice.

Usluga korisnicima mobilnog bankarstva omogućuje jednostavno podizanje gotovine na 344 bankomata Hrvatske poštanske banke u Hrvatskoj, unosom koda iz mobilne aplikacije.

”Tehnologija menja životne i poslovne potrebe, a mi smo spremni ponuditi nove, moderne usluge važne našim klijentima”, naglasio je Mladen Mrvelj, član Uprave HPB-a zadužen za informatiku.

Za korišćenje usluge dovoljno je prijaviti se u mobilnu aplikaciju banke, odabrati iznos, kreirati jednokratni kod i upisati ga u bankomat.

Najavljeno je da bi usluga e-gotovine početkom 2018. godine mogla biti proširena opcijom brzog slanja gotovine drugim osobama odabirom kontakta iz telefonskog imenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: