Ista roba, druga cena: I 50% više nego u Nemačkoj

Splićanka koja se u Nemačku odselila pre godinu ispričala je iskustvo s cenama u Lidlu, za koji kaže da je i do 50 odsto jeftiniji u Nemačkoj nego u Hrvatskoj.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

10:10

Ista roba, druga cena: I 50% više nego u Nemačkoj
Foto: Thinkstock

Iznenadila se, kaže, već kod prve kupovine.

"Skoro svaki proizvod bio je za 20 do 50 odsto jeftiniji od istog koji se prodaje u Hrvatskoj. Najpre tu mislim na njihove brendove", kazala je. Istakla je da je tako jeftinije plaćala, na primer, mocarelu, koja je oko 2,5 kune jeftinija u Nemačkoj, potom jogurt, zobene pahuljice, ali i sokove Lidlovog brenda.

"U svakom slučaju, nedeljna kupovina koju obavljam u Lidlu znatno je povoljnija od one u Hrvatskoj. Za 50 do maksimalno 70 evra mogu se maksimalno snabdeti", kazala je.

Koliko je u Nemačkoj hrana jeftinija govori i podatak prema kojem u tamošnjem Lidlu karton s deset jaja košta 1,09 evra, dok se u hrvatskim trgovinama isto pakovanje ne može naći ispod 12 kuna (1,6 evra). U Hrvatskoj, osim toga, nema pakovanja od osam komada poslastice Kinder Pinguin, koje je Splićanka u nemačkom Lidlu našla po ceni od 1,99 evra.

Iz Lidla su se oglasili po ovom pitanju. "Lidl Hrvatska se pri formiranju cena orijentiše prvenstveno na hrvatsko tržište i njegove uslove, to jest, jedino nam naše tržište direktno diktira formiranje cena i naše poslovanje na njemu. Uopšteno gledajući, na formiranje cena najpre utiče PDV, troškovi analiza i logistički troškovi. Svojim kupcima nastojimo da osiguramo najbolji kvalitet uz najniže cene na hrvatskom tržištu i u tome uspevamo", kazali su iz Lidla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: