Prodali su mačka koji priča, zbog - hrane

Kompaniju su prodali kada su dobili, kako kažu, poštenu ponudu, koja je dostigla željenu cenu od 898 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

17:12

Prodali su mačka koji priča, zbog - hrane
(Foto: Thinkstock.com)

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Blumberg da su slovenačku kompaniju Outfit7, poznatu po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi mogli da se bave svojim pravim ciljem - proizvodnjom hrane.

Aplikaciju "Talking Tom" aktivno koristi 350 miliona ljudi, a njen kanal ima gotovo četiri miliona pretplatnika i više od dve milijarde pregleda. Zanimljivo je da su pre planetarnog uspeha "Talking Toma", supružnici Login doživeli neuspeh s fudbalskom aplikacijom, turističkim vodičem po Islandu, aplikacijom koja deli finansijske savete i s aplikacijom za primenu kristala. Samo i Iza su objasnili da su, uprkos uspehu Outfita7, odluku o njegovoj prodaji doneli već na početku.

Kompaniju su prodali jer su dobili poštenu ponudu, koja je dostigla željenu cenu od 898 miliona evra, a kupac Outfita7 je kineska kompanija koja se, među ostalim, bavi proizvodnjom peroksida.

Prodajom 60-procentnog udela porodica Login, kao suvlasnici, zaradila je 539 miliona evra, koje žele iskoristiti za rešavanje problema hrane i njenu održivu proizvodnju. Iza i Samo Login, osnivači kompanije Outfit7, na poslednjem popisu najbogatijih Slovenaca časopisa Manager zauzeli su prvo mesto sa 699 ​​miliona evra. To je manje nego godinu ranije (855 miliona evra), jer su ocenjivači sada imali na raspolaganju detaljnije informacije o poslovanju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: