Arapi u Sarajevu: Niču mostovi u regionu

Izvršni direktor Dubai Exportsa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Ali Kamali rekao je kako oni imaju želju da kreiraju promene u svetu.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

14:33

Arapi u Sarajevu: Niču mostovi u regionu
Foto: Thinkstock

On je, tokom izlaganja na današnjem Sarajevo Business Forumu (SBF) 2017, istakao da Dubai igra glavnu ulogu kao jedno od sedišta razvojne regije na prostoru na kom se nalazi.

Ističe da aviokompanije u Dubaiju nude mogućnost povezivanja sveta, da oni veruju u kreiranju mostova te da je infrastruktura jedan od ključnih faktora. U tom kontekstu, kako kaže, jedan od važnih sektora za Dubai jeste da se ide u pravcu dobrog centra za halal ekonomiju.

Istakao je kako oni nastoje da postanu prestolnica islamske ekonomije koja se uklapa u postojeće ekonomije kroz stvaranje drugih mogućnosti koje povezuju Dubai sa svetom.

Dodaje da je za njih Evropa važno tržište i da mu je drago što su mogli da dođu u Sarajevu i na ovaj način poboljšaju izgradnju odnosa.

Kamali se dodao i da je SBF odlična platforma i da će mostovi koji će biti izgrađeni između zemalja regiona pružiti dodatne mogućnosti.

On je učesnike pozvao da komuniciraju i koordinišu aktivnosti s njima kako bi se zemlje što bolje povezivale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: