Hrvati matirani: Mađari apsolutni pobednici

Odlukom švajcarskog suda, koja je doneta 12. aprila 2017, hrvatski zahtev za odlaganje sprovođenja arbitražne presude je odbačen.

Region

Izvor: B92

Utorak, 18.04.2017.

12:42

Hrvati matirani: Mađari apsolutni pobednici
Foto: Thinkstock

Podsetimo, u februaru, zadnjeg dana roka, advokatski tim je poslao zahtev kojim Vlada želi da ospori odluku arbitražnog suda koji je presudio u korist mađarskog MOL-a. Premijer Andrej Plenković tada je bio je optimističan.

"Reč je o argumentima koji su vrlo dobro potkrepljeni, pre svega procesno pravnim razlozima i nadamo da će u postupku koji sledi u sledećih nekoliko meseci, Sud sve dobro sagledati", rekao je u februaru Plenković.

Ovu odluku je na uvid imao N1. Arbitraža je pokrenuta u novembru 2013, a MOL je kao vlasnik 49 odsto deonica Ine tvrdio da Vlada nije ispunila obveze iz Glavnog ugovora o gasnom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine.

MOL je dobio arbitražni spor protiv Hrvatske, što je objavio Plenković.

"Vest koju želimo da vam saopštimo odnosi se na INA-u. Doneli smo političku odluku o povratku INA-e u vlasništvo Hrvatske. To zna i mađarska strana", rekao je tada Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: