Hrvati: Snaga i ljudska zloba nas neće zaustaviti

Nema razloga za sumnju u početak gradnje Pelješkog mosta sredinom iduće godine, kaže hrvatski ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

12:32

Hrvati: Snaga i ljudska zloba nas neće zaustaviti
Foto: Thinkstock

"Tu se radi zaista o važnom i velikom infrastrukturnom projektu i ja mislim da niti snaga vetra, niti snaga mora, ali ni ljudska zloba neće zaustaviti Pelješki most i da ćemo krenuti da ga gradimo u 2017. godini", kazao je Butković odgovarajući na pitanje o trenutnoj fazi Projekta "Pelješki most".

U ovom se trenutku odvijaju dva procesa, rekao je ministar: "Jedan je prijava tzv. velikog projekta Evropskoj komisiji. Mi trenutno očekujemo potvrdu o pripremljenosti projekta, a nakon toga ćemo poslati Ministarstvo regionalnog razvoja takozvanoj nezavisnoj kontroli kvalitete da nam da pozitivno mišljenje, nakon čega će Evropska komisija u roku od tri meseca doneti odluku da li će finansirati, i u kojoj meri, Pelješki most", pojasnio je.

Istakao je da je primljeno nekoliko žalbi na tendersku dokumentaciju za izvođenje radova, ali to se takođe "polako privodi kraju".

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da tender zaustavi kompanija sa samo dva zaposlena, koja očigledno ne zadovoljava uslove konkursa, Butković je kazao kako je reč o "nebuloznoj žalbi" ali je ona pravno moguća.

"Nakon provere finansijske, tehničke i pravne sposobnost ponuđača u prvom krugu konkursa, ide se u drugi krug i izvlače oni najbolji, i verujem da će se početkom godine izabrati izvođač za izgradnju Pelješkog mosta", poručio je ministar.

Ocenio je kako bi, kad je reč o tako velikim projektima, trebalo promeniti zakon o javnoj nabavci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

13 h

Podeli: