Vlada HR taksistima: Uber je legalan

Kompanija Uber primenjuje sve odredbe i propise Evropske unije, a reguliše se prema Zakonu o elektronskoj trgovini Hrvatske.

Region

Izvor: B92

Subota, 14.11.2015.

15:38

Default images
(Foto: Beta/AP)

Tako je zaključila Uprava saobraćajne inspekcije Ministarstva pomorstva i saobraćaja nakon prošlonedeljne inspekcije, piše Jutarnji list .

Inspekcija je poslata nakon prijave članova Udruženja Radio Taxi Zagreb koji se protive navodnom ilegalnom poslovanju kompanije i njenih vozača. Inspektori su od sedišta firme u Holandiji zatražili spisak svih vozača koji rade za Uber u gradu, kao i svu dodatnu dokumentaciju, a slučaj su prosledili i drugim nadležnim telima poput Poreske uprave i Agenciji za zaštitu tržišnog takmičenja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: