Kinezi bi već na autoput, CG odbija

Početak glavnih radova na autoputu Bar-Boljari pitanje je dana. Kineska strana je želela da izađe na trasu, ali crnogorska vlada utvrđuje poslednje detalje.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

13:23

Default images
Foto: Thinkstock.com

Pripremni radovi na autoputu se završavaju a, kako je potvrđeno TV Prva iz više izvora, uveliko se pripremaju građevinske mašine koje će na trasu izaći za 15 dana, odnosno najkasnije do kraja septembra.

U toku su poslednji pregovori oko glavnog projekta koji je stigao iz Kine. Crnogorska revizija imala je nekoliko primedbi o čemu se sad razgovara.

Kineska strana želela je da izađe na trasu i pre preciziranja tih detalja, međutim crnogorske vlasti su to odbile dok najsitnije stavke ne budu definisane.

U toku pripremnih radova su potpisani ugovori sa 10 crnogorskih kompanija, a sada su u toku pregovori sa nekoliko crnogorskih kompanija koje će biti angažovane na glavnim radovima.

Do ovog trenutka, posao je dobilo oko 200 radnika: od inženjera, geodeta pa sve do prevodilaca vozača i fizičkih radnika.

Prema ugovoru sa Kinezima, trećina svih radnika operative mora biti iz Crne Gore. Procena je da, kad svi radovi budu u punom jeku, na trasama bude angažovano 3.700 radnika od čega će 2.000 biti iz Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: