Makedonija ne pita, zemljište ko želi

Makedonija izdaje poljoprivredno zemljište u zakup, na koji mogu da se jave sva domaća i strana fizička i pravna lica.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

18:03

Default images
Foto: Tanjug

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ponudilo je ukupno 4.750 hektara u 30 opština, pri čemu je maksimalna površina za koju može da konkuriše jedan ponuđač ograničena na tri hektara.

Parcele mogu da se uzmu u zakup u trajanju od 15 do 70 godina, u zavisnosti od kulture koja će se gajiti, a početna cena se kreće od pet do 25 evra po hektaru, u zavisnosti od položaja i katastarske kategorije zemljišta.

Pravo učešća imaju domaća i strana pravna i fizička lica koja do sada u Makedoniji nisu uzimala zemljište u zakup.

Fizička licalica treba da budu registrovana za poljoprivrednu delatnost ili da su u evidenciji jedinstvenog registra poljoprivredne delatnosti. Na konkurs mogu da se jave i trgovci kojima su poljoprivredni proizvodi odnosno njihove prerađevine osnovna roba.

Kriterijumi za izbor najpovoljnijeg zakupca formiraju se na osnovu mesta stanovanja, ponuđene godišnje zakupnine i pravnog statusa ponuđača, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: