Hrvatska odlučila: Svi CHF krediti u EUR

Hrvatski građani zaduženi u švajcarskim francima napokon su dočekali rešenje svojih problema.

Region

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2015.

10:49

Default images
Foto: Thinkstock

Premijer Zoran Milanović prihvatio je predlog ministra finansija Borisa Lalovca da se svi krediti u švajcarcima konvertiraju u evro prema kamatnoj stopi koja je vredila na dan podizanja kredita, javljaju hrvatski mediji.

Kako se navodi, trebalo bi da se izračuna razlika između kredita u francima i kredita u evrima, a onda bi se taj iznos otpisao u delu glavnice.

Trošak konverzije iz švajcarca u evre, prema nezvaničnim informacijama, snosile bi banke, a država bi iznos gubitka banaka kompenzovala kao poresku olakšicu.

Katarina Lucić iz Udruženja Franak izjavila je da je za njih najbitnije smanjenje glavnice - vraćanje glavnice na početno stanje.

“Tako da ukoliko zakonsko rešenje bude zaista podržavalo takvu odredbu, mi ćemo s tim biti zadovoljni”, istakla je Lucić za HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: