Region

Subota, 18.10.2014.

11:22

UBS banka tuži Hrvatsku

Švajcarska banka UBS tužila je Hrvatsku tvrdeći da joj duguje 45 miliona dolara glavnice i kamata za podmirivanje obaveza preuzetih nakon raspada Jugoslavije.

Izvor: Index

Default images

U tužbi stoji kako je Jugoslavija 1998. godine izdala dug kao deo niza rekonstruisanja i kako bi podstakla privredu. U uslovima stoji kako se pravni postupci u ovom slučaju rešavaju u Njujorku.

Rojters javlja kako su sve druge zemlje bivše Jugoslavije ispunile svoje obaveze prema UBS.

Hrvatska i UBS banka godinama su dogovarale otplatu duga, ali nije se došlo do rešenja iako je Hrvatska priznala svoje obveze.

"Uprkos tome, Hrvatska nije platila svoj dug ostavljajući UBS bez izbora", piše u tužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: