List Pobjeda pred stečajem

Najstariji crnogorski list - podgorička "Pobjeda" nalazi se pred stečajnim postupkom, pošto država nije u stanju da naplati porez od te kuće.

Region

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

16:22

Default images

Neizmirene poreske obaveze "Pobjede" iznose 1.154.000 evra, objavio je Biro Vlade Crne Gore za odnose s javnošću.

Poreska uprava je, kako je saopšteno, ranije više puta pokušavala da prinudnim merama naplati porez, ali to nije uspelo, te će Privrednom sudu biti predat zahtev za pokretanje stečajnog postupka.

Pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem koje je u većinskom vlasništvu države - kako se navodi - potvrda je principa neselketivnosti u radu Poreske uprave.

To je dokaz da državna preduzeća nemaju, niti smeju imati, povlašćeni tretman u odnosu na ostale privredne subjekte, piše u saopštenju Vladinog Biroa za donose s javnošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: