PG: Crna Gora srušena mimo plana

Podgoričke "Vijesti" pozivajući se na dokumente nadležnog ministarstva, pišu da investitor nije smeo da sruši hotel Crna Gora u tom gradu.

Region

Izvor: Vijesti, Tanjug

Subota, 10.08.2013.

10:30

Default images

Rušenje najstarijeg podgoričkog hotela Crna Gora izazvalo je žestoku reakciju javnosti, a nakon reagovanja opozicione Socijalističke narodne partije (SNP), nadležno ministarsto je objavilo plan intervencija prema kojem su za rušenje bile predviđene pomoćne zgrade u njegovom dvorištu, pišu "Vijesti".

"Žarko Burić i njegova 'Normal kompani' nisu smeli da sruše stari Hotel 'Crna Gora', već samo njegove pomoćne objekte u dvorištu hotela", navodi list pozivajući se na Plan dobijen od Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Plan rušenja hotela listu je dostavljen nakon što je SNP tražila objašnjenje rušenja dela hotela Crna Gora u kojem je bila smeštena gradska kafana, ali i saloni.

Rušenje tog objekta je izazvalo nezadovoljstvo u delu javnosti koji smatra da je srušeno jedan od kultnih mesta u Podgorici.

"Građevinskom dozvolom za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg objekta hotela 'Crna Gora' - hotel 'Hilton Podgorica - Montenegro' predviđeno je delimično rušenje postojećih objekata i njihova rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja", rekli su iz nadležnog ministarsta, navodi list.

SNP je, naime, tražila od ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da objasni da li je urbanističko-tehničkim uslovima, bilo predviđeno rušenje hotela.

A član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta Goran Danilović napisao je tim povodom na svom Fejsbuk profilu da je juče popodne primio preteći telefonski poziv sa zaštićenog broja zbog svega što je pisao o rušenju hotela Crna Gora.

Danilović tvrdi da mu je neko pretio da će da ga "nađe" i "slomi", kao i da je zbog toga zvanično zatražio od policije da otkrije o kome se radi.

Mnogi građani su rušenje najstarijeg hotela u Podgorici zabeležili svojim fotoaparatima i kamerama, a nakon rušenja i kultnog bioskopa Kultura u glavnom gradu Crne Gore, neki su se zapitali da li je sada na redu za rušenje i Sahat kula - kulturno istorijski spomenik izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: