Podravka bi "plazmu" i "kafetin"?

Druga po veličini hrvatska prehrambena kompanija Podravka zainteresovana je za akvizicije u zemljama regiona, a prema nepotvrđenim informacijama i u Srbiji.

Region

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2012.

11:18

Default images

Agencija "Blumberg" se poziva na hrvatski "Poslovni dnevnik" i navodi da Podravka ima interes da kupi srpsku kompaniju Bambi Banat, poznatu pre svega po svom brendu "plazma", i makedonski Alkaloid poznat po svom leku "kafetin".

Inače, u medijima je još pre godinu dana bila objavljena vest da je Podravka zainteresovana za kupovinu dve srpske kompanije - Bambi Banat i Alevu.

Po tadašnjem pisanju zagrebačkog "Jutarnjeg lista" na ove dve akcizicije Podravka je bila spremna da potroši 100 miliona evra.

Međutim, od posla nije bilo ništa i sve se završilo samo na medijskim spekulacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: