"Sloveniji ne treba tuđa pomoć"

Slovenija može iz krize da izađe sama, bez strane finansijske pomoći, smatra manji deo ispitanika u anketi koju je sproveo list Delo.

Izvor: Beta

Ipak, 57 odsto upitanih smatra da do bankrota države može da dodje i da Slovenija mora da zatraži pomoć Evropske unije (EU).

Anketirani sa visokoškolskim obrazovanjem, potencijalni birači Slovenske demokratske stranke Janeza Janše i penzioneri, smatraju da Slovenija može samostalno da izadje iz krize, rezultat je istraživanja.

Kako se navodi, 35 odsto anketiranih ocenilo je realnim izjave političara da je država blizu grčkog scenarija, 32 odsto kao politiziranje i 26 odsto kao zastrašivanje.

U slučaju da Slovenija zatraži pomoć EU, 35 odsto anketiranih smatra da država mora izabrati tehničku vladu, dok 26 odsto misli da bi bilo najbolje da sadašnja vlada nastavi sa svojim mandatom.

Među anketiranima 66 odsto želi aktivniju opoziciju. Anketa je obavljena na uzorku od 504 odrasla građana Slovenije.

Vesti

Prvo "ne!" Todoriću

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je laboratorijske analize u prodavnicama robe široke potrošnje lanca "Konzum" u vlasništvu Agrokora.

Region četvrtak 21.05. 18:17 Komentara: 25

Milov sin gradi elektranu

Premijerov sin Blažo Đukanović podneo je zahtev Ministarstvu održivog razvoja u ime svoje firme BB Hidro za gradnju male hidroelektrane na vodotoku reke Raštak

Region četvrtak 21.05. 19:54 Komentara: 6
strana 1 od 1535 idi na stranu