Slovenija se okreće tržištu SAD?

Slovenija bi pre kraja godine mogla da emituje obveznice na američkom tržištu, izjavio je ministar finansija te zemlje Janez Šušteršič.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

13:11

Default images

Suočena sa neodrživim kamatnim stopama kod kuće, Slovenija bi mogla da se okrene američkom tržištu i izdavanju dolarskih obveznica, rekao je Šušteršič.

Ljubljana do kraja jeseni planira izdavanje dolarskih zapisa vrednih 1,5 milijardi dolara, naveo je on, dodajući da je uveren da bi emisija obveznica bila uspešna.

"Potražićemo najbolju alternativu u slučaju komplikacija. Imaćemo rezervni plan, ali sam uveren da nećemo morati da ga upotrebimo", siguran je ministar.

Šušteršič i Gurija takođe su razgovarali o planovima za reformu tržišta rada i penzionog sistema.

Gurija je ocenio da su to reforme koje je Slovenija morala da pokrene u ovom trenutku, pohvalivši napore vlade u Ljubljani da uvede u Ustav zlatno fiskalno pravilo (o budžetskoj ravnoteži), što je, po njegovom mišljenju, u interesu Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: