HR: eBay zapošljava 200 programera?

Internet gigant eBay, četvrta po veličini svetska internetska kompanija, planira da u Splitu zaposli od 60 do čak 200 programera.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2011.

00:03

Default images

Time bi u Splitu nastala jedna od najvećih softverskih kompanija u Hrvatskoj.

Poređenja radi, tek dve kompanije u Hrvatskoj zapošljavaju više od 200 programera. To su IN2 grupa i Erikson Nikola Tesla, i obe su, kao i većina domaće IT industrije, smeštene u Zagrebu.

Kompanija je na hrvatsko tržište došla preko američkog start-apa Where koji je u aprilu preuzela za 135 miliona dolara. Where je u Splitu početkom ove godine otvorio svoju podružnicu i zaposlio 15-ak programera na softverskom razvoju i prema planu novog vlasnika povećaće broj zaposlenih za četiri do pet puta.

Bruno Batarelo, voditelj poslova kompanije Where za Hrvatsku, kaže da, dok čekaju konačne odluke novog vlasnika, nastavljaju sa zapošljavanjima pa će do 1. septembra u Splitu imati 18 stalno zaposlenih programera.

Inače, eBay je kupio Where kako bi podržao razvoj PayPala. Where se, naime, bavi geolokacijskim uslugama i tu je svojevrstan konkurent Google Mapsu, dok se PayPal bavi plaćanjima preko interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: