San Bendeto: Ne zanima nas Fruktal

Italijanski San Benedeto je negirao pisanje slovenačkih medija, zvanično saopštivši da ga ne zanima kupovina Fruktala.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

08:52

Default images

Nakon što su, ovih dana, slovenački mediji objavili da je najozbiljniji kupac Fruktala italijanski San Benedeto, pomenuto preduzeće je u subotnjem izdanju lista Delo, saopštilo da ga ne zanima kupovine 93,7 odsto Fruktala, nazvavši informacije slovenačkih medija neosnovanim.

Istovremeno, San Benedeto je odbio da komentariše bilo koja druga pitanja vezana za njihovu moguću ponudu za kupovinu Fruktala.

Pivovarna Union, koja je u vlasništvu prezadužene Pivovarne Laško je, kao vlasnik Fruktala, 18. februara objavila da prodaje Fruktal, a ponude potencijalnih kupaca se sakupljaju do 18. marta u 12 časova. Prodaji Fruktala stranim kupcima se protivi opština Ajdovščina, u kojoj se nalazi matična fabrika i sedište Fruktala.

Gradonačelnik Ajdovščine, Marjan Poljšak je već izjavio da bi Fruktal morao da kupi slovenački kupac, zbog čega je opština iz svog budzeta izdvojila 30.000 evra sa namerom da konkuriše za kupovinu Fruktala, ukoliko uspe da sastavi konzorcijum od slovenačkih kupaca. Fruktal zapošljava, u matičnom preduzeću oko 400 radnika, dok cela poslovna grupa Fruktal zapošljava oko 500 radnika.

Vlasnik Fruktala, Pivovarna Laško se trenutno nalazi u opasnosti od platežne nesposobnosti, zbog čega se trudi da proda svoje investicije koje ne obuhvataju osnovnu delatnost, proizvodnju i prodaju piva. Zbog toga Pivovarna Laško, trenutno pored Fruktala prodaje i časopise Delo i Večer, kao i 23,3 odsto vlasničkog udela u najvećem slovenačkom trgovcu, Merkatoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: