Srbi dobrodošli da ulažu u Hrvatsku

Emil Tedeski, predsednik hrvatske Atlantik grupe, kaže da su srpski investitori dobrodošli u Hrvatsku.

Region

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2009.

15:20

Default images

„Pozivam srpske kolege da ukoliko imaju problema na hrvatskom tržištu da konkretno istaknu šta ih spotiče, jer su kao investitori dobrodošli”, objašnjava on i dodaje da je kao predsednik Hrvatskog udruženja poslodavaca „nebrojano puta isticao da je reciprocitet u investiranju i s jedne i s druge strane granice vrlo važan”.

„Generalno gledano, zbog krize je sada u Hrvatskoj pao priliv stranih direktnih investicija. Dakle, problem imaju svi, ne samo Srbi. Bez obzira na sve, želim da poručim ovdašnjim kolegama da su dobrodošli“, ponovio je on.

On, govoreći o problemima sa kijima su se susretali srpski ulagači, rekao da “ono što frustrira srpske biznismene, ujedno frustrira i hrvatske poslovne ljude. To ne treba povezivati sa poreklom kapitala. Jer i naši privrednici imaju probleme sa birokratijom i korupcijom”.

„Poslednjih dana hrvatska javnost je svedok otvaranja brojnih afera koje pokazuju netransparentnost u poslovanju. I kompanijama iz Hrvatske je, možda, podjednako teško kao i kolegama iz Srbije”, navodi Tedeski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: