Za imovinu Primorke 13,74 mil. evra

Stečajna uprava Primorka pozvala je zainteresovane da se prijave za učešće na javnom nadmetanju za prodaju imovine kompanije po ceni od 13,74 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2008.

09:52

Default images

Na prodaju je ponuđeno zemljište, 27 poslovnih prostora, infrastruktura i spoljno uređenje, kao i oprema. Ponude se mogu dostavljati do 24. oktobra, a biće otvorene tri dana kasnije.

Pravo da dostave ponude za kupovinu imaju kompanije i građani koji uplate depozit od 2,5 odsto početne cene, odnosno 343,7 hiljada evra. Ponude se mogu dostavljati samo za celokupnu imovinu. Odluka o prihvatanju ponude biće usvojena najkasnije tri dana nakon održavanja javnog nadmetanja.

Nadmetanje će uspeti ukoliko najmanje jedan ponuđač dostavi ponudu. Ponuđač koji bude izabran dužan je da za osam dana od usvajanja odluke zaključi ugovor o kupoprodaji. Ukoliko izabrani ponuđač ne sklopi kupoprodajni ugovor ili odustane od kupovine gubi pravo na povraćaj depozita.

Stečaj u barskoj kompaniji Primorka uveden je u maju na zahtev Lovćen osiguranja, koji je jedan od poverilaca barske kompanije. Većinski paket akcija Primorke u februaru je prodat podgoričkoj kompaniji Krisma, a do tada je većinski vlasnik kompanije bila Atlas grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: