Region

Nedelja, 18.05.2014.

13:00

Kineska avio-kompanija za Balkan

Kineska poslovna asocijacija Jugoistočne Evrope (CSEBA) je u saradnji sa stranim partnerima, počela s aktivnostima na osnivanju nove privatne avio-kompanije.

Izvor: index.hr

Default images

Nova avio-kompanija će direktnim letovima povezivati Hrvatsku s gradovima jugoistočne Evrope i centralne Azije, a između ostalog, će nakon 23 godine, direktnom vazdušnom linijom biti povezani Zagreb i Beograd, prenosi portal Index.hr.

Kako se dodaje, očekuje se da će cene avio karata biti na nivou niskotarifinih prevoznika.

"Planirani su turistički čarter letovi između Hrvatske i Kine. Kineski turisti traže nove destinacije, a zahvaljujući nedavnim inicijativama hrvatskog Ministarstva turizma, postoji veliki interes Kineza za Hrvatsku“, izjavio je predsednik Predsedništva CSEBA Mario Rendulić.

Prošle godine je iz Kine otputovalo blizu 100 miliona putnika. Kineski turisti su prošle godine na putovanja u inostranstvu potrošili rekordnih 129 milijardi dolara.

Daleka tržišta, među koja svakako spada i Kina, predstavljaju veliki potencijal za turizam Republike Hrvatske, a turisti iz Kine u Hrvatskoj već nekoliko godina ostvaruju kontinuirani dvocifreni rast turističkog prometa, podseća Index.hr.

Prošle godine u Hrvatskoj je zabjeleženo 43.000 dolazaka i 65.000 noćenja kineskih turista, a narednih godina bi ta brojka trebalo da bude prilično veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Rekli "zbogom" ruskim tenkovima

Češka vlada odobrila je plan pridruživanja Nemačkoj u zajedničkoj kupovini do 77 tenkova Leopard 2A8 kako bi zamenila češko naoružanje iz sovjetskog doba, objavio je premijer Petr Fijala.

9:52

13.6.2024.

15 h

Podeli: