Srbija 2

13.06.2024.

21:28

Koje su želje zaposleniih – da li je bitnija plata ili kolektiv? VIDEO

Veliko regionalno istraživanje dalo je korisne odgovore za poslodavce. Koje su želje zaposlenih, na kom mestu je visina plate i koliko je ona zaista presudna prilikom traženja posla.

Izvor: B92.net/TV Prva

Koje su želje zaposleniih – da li je bitnija plata ili kolektiv? VIDEO
Shutterstock/Monkey Business Images

Podeli:

Dok mladi teže brzom uspehu i naprednom kolektivu, stari imaju nešto drugačije prioritete. Poslovna interesovanja mlađe i starije generacije se dosta razlikuju.

"Prvo je bitna plata, pa onda komunikacija sa kolegama, da li se slažemo, pa onda sve ostalo, ali ajde da kažem nešto od ta dva. Najbitniji mi je kolektiv, pa posle toga plata", kažu mladi.

"Da se slažemo sa kolegom, da možemo komunicirati, da se pomažemo, da kada meni nešto zafali, da mogu da slobodno pitam, da ću uvek, isto kao što bih ja pomogao, da očekujem i tako povratne informacije", dodaju.

Stariji kažu da se sada lakše dolazi i do posla.

"Onda se nije gledalo da li imaš srednju školu ili da li imaš fakultet, bitno je da si imao dobru volju za rad. Radim za sebe, da sam dala sebi, ne ulici. Međutim, mislim da ova omladina se jako buni, ne prihvata svaki posao", kažu stariji.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: prva

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Svet

Pokajali se – ipak neće ruski gas

Austrijsko ministarstvo za energetiku objavilo je u utorak da je osnovalo komisiju koja bi trebalo da analizira ugovor domaće energetske kompanije OMV i ruskog Gasproma o snabdevanju gasom i razmotri mogućnosti njegovog raskida.

8:11

11.7.2024.

1 d

Podeli: