Tenis nam stiže u ponedeljak, gde diže prvu farmu

Nemački kralj mesa Klemens Tenis u ponedeljak dolazi u Beograd, kako bi definisao uslove za ulaganje u Srbiju, piše Blic u današnjem štampanom izdanju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

16:55

Tenis nam stiže u ponedeljak, gde diže prvu farmu
(Foto: Thinkstock.com)

Domaćin kompaniji Tenis i timu njenih stručnjaka biće srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, s kojim treba da se dogovore o svim detaljima buduće saradnje uključujući i dinamiku investicija od blizu 400 miliona evra.

Prvi korak koji treba da se definiše je mesto na kojem bi trebalo da bude kamen temeljac za izgradnju prve dve farme u Srbiji. Izvor Blica blizak zastupnicima ove kompanije tvrdi da Klemens Tenis ima nekoliko opcija za svoje objekte, koje je tokom prethodne posete izložio srpskoj strani, a sada očekuje da dobije odgovore koja je od njih izvodljiva.

"On je zbog dobre infrastrukture, kvaliteta zemljišta ali i kadra koji bi mogao da odgovori njegovim standardima, targetirao Zrenjanin i okolinu, kao mesto za kamen temeljac. Za tu lokaciju je definisao i okvire biznis plana na osnovu kojeg bi Komisija za zakup zemljišta trebalo da bu da u najam državno zemljište. Ukoliko mu Beograd da zeleno svetlo za njegove želje, tokom ove posete bi mogli i da se konkretizuju uslovi i dinamika prve faze ulaganja u Srbiju", objašnjava sagovornik lista.

Ministar Nedimović kratko je rekao da će sve o ulaganju Tenisa u Srbiji biti poznato narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: