Država: Prelevmani ostaju, štitimo mlekare

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Odluku da se zaštitne mere, takozvani prelevmani za uvoz mleka iz Evropske unije, zadrže do 31. Decembra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

11:15

Država: Prelevmani ostaju, štitimo mlekare
Foto: Thinkstock

Odluka je, kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, doneta kako bi se zaštitili proizvođači mleka i mlekarskog sektora u Srbiji.

“Takođe, nakon konsultacija sa predstavnicima EU, doneta je Odluka, koja osim zadržavanja pojedinih zaštitnih mera, za određene tarifne linije predviđa ukidanje zaštite, jer su analize pokazale da za njih u ovom trenutku ne postoji ugroženost na tržištu”, navode iz resornog ministarstva.

Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede će, kako navode, nastaviti da prati stanje na tržištu poljoprivrednih proizvoda, kako bi na najbolji mogući način zaštitila poljoprivredne proizvođače.

U narednom periodu, unapređenom komunikacijom sa EU nastaviće se sa radom na rešavanju aktuelnog pitanja u sektoru mlekarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: