Todorić kupuje "Hotele Plat"

Hrvatski koncern Agrokor i njegov vlasnik Ivica Todorić uvećaće imperiju kupovinom 92,49 odsto državnog udela u "Hotelima Plat" u Župi Dubrovačkoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

10:27

Default images
foto: Beta/Hina

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Todorić je za hotelsko preduzeće ponudio 18 odsto veću cenu od traženih oko 100 miliona kuna (13,02 miliona evra).

Jedinu obavezujuću ponudu na tenderu u iznosu od 118,3 miliona kuna, dala je firma "KHA četiri" d.o.o. iza koje stoje Agrokor, meksički hotelski lanac "Karisma" i jedan od najjačih turoperatora "TUI Travel".

"Ponuda KHA je vrlo korektna a od početka smo želeli da dobijemo vlasnika koji ima novac i kvalitetan nou-hau (know-how). Sinergija dobijena kroz novog vlasnika koji dovodi TUI kao jednog od najvećih svetskih turoperatora, uz korektnu ponudu, govori da će se što pre ostvariti primarni cilj obnove ratom uništenih kapaciteta", ocenio je direktor "Hotela Plat", Pero Matić.

Član Uprave "Karisma Hotels Adriatic" Marinko Benić rekao je da procedura preuzimanja hotela još nije završena i da je za sada rano govoriti o visini ulaganja u hotele, ali je istakao da ni jedan od njih neće biti ispod četiri zvezdice.

"Čekamo odgovor države i tek kada nas Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvati, idemo u javnost s više detalja", naveo je Benić.

On je podsetio da je ta grupacija prošle godine preuzela hotele "Punta" i "Nimfa" i da se sada uveliko radi na njihovom resturiranju, kao i na hotelu "Kalamota", dok za veliki kompleks "Plata" očekuje da do 2017. bude "priveden svrsi".

Slobodna Dalmacija, takođe, navodi da su predstavnici "TUI Travela", na čelu sa zamenikom glavnog izvršnog direktora, Johanom Lundgrenom, u januaru 2014. posetili Kupare i Plat kako bi se uverili u turističku atraktivnost i razvojne mogućnosti tih kompleksa.

Već tada su izrazili zadovoljstvo, a Lundgren je i lično naglasio da se te lokacije "savršeno uklapaju u viziju razvoja njihovog poslovanja", navedeno je u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: