Rusija: Nema druge, režemo za 10%

Državno finansiranje velikih projekata izgradnje saobraćajne infrastrukture biće smanjeno u proseku 10 odsto, kaže potpredsednik vlade Rusije Arkadij Dvorkovič.

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

16:47

Default images

On je u intervjuu Tasu, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, objasnio da ruska vlada ne planira oštro smanjenje obima finansiranja infrastrukture. U proseku će biti 10 odsto manje, ali neće biti raspoređeno ravnomerno po projektima.

"Neki će se finansirati u celini, a negde će se smanjiti. Pored toga, prebačena su sredstva regionima, kako bi mogli da prođu kroz ovaj period", kazao je potpredsednik vlade.

Smanjenje od 10 odsto, prema njegovim rečima, odnosi se i na finansiranje projekata Ruskih železnica.

Vlada ne planira da smanji obim subvencija od 30 milijardi rubalja (416 miliona evra) utvrđen za 2015. godinu, ali izmenama u budžetu finansiranje Železnica može da se smanji. To može da bude privremeno smanjene finansiranja po osnovu opšte odluke o smanjenju od 10 odsto, rekao je Dvorkovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: