Prekršen ugovor Jugoterma

Agencija za privatizaciju saopštila je da je prekršen kupoprodajni ugovor o privatizaciji preduzeću "Jugoterm" iz Merošine.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

18:25

Default images

Iz Agencije su obećali da će razmotriti sve okolnosti kako bi se tom preduzeću omogućio nastavak proizvodnje u skladu za ugovornim obavezama i zakonskim odredbama.

U Agenciji za privatizaciju je održan sastanak sa predstavnicima zaposlenih u Fabrici radijatora "Jugoterm", posle protesta radnika te fabrike ispred Agencije, a zbog odluke da se vlasniku preduzeća aktivira garancija na milion evra.

Radnici fabrike "Jugoterm", koju je 2008. kupilo preduzeće "MBA Miljković", na sastanku su izrazili neslaganje i protest zbog aktiviranja garancije tom preduzeću, jer novi vlasnik fabrike nije ispunio sve odredbe kupoprodajnog ugovora, odnosno održao kontinuitet i obim proizvodnje, na šta je po ugovoru i zakonu bio obavezan.

Radnici "Jugoterma" tražili su da Agencija za privatizaciju promeni svoju odluku i povuče garanciju, pravdajući neispunjenje ugovora tržišnim uslovima, padom vrednosti dinara i krizom u domaćoj građevinskoj industriji.

"Agencija za privatizaciju podvlači da se u radu rukovodila isključivo ugovorom i zakonom i da je transparentno reagovala kada je, kontrolom, utvrđeno kršenje kupoprodajnog ugovora".

Predstavnici Agencije su, kako se navodi u saopštenju, objasnili da će biti razmotrene sve okolnosti kako bi se "Jugotermu" omogućio nastavak proizvodnje u skladu za ugovornim obavezama i zakonskim odredbama.

Zastupnik vlasnika "Jugoterma" Vuk Vujović ranije danas rekao je novinarima da bi aktiviranje garancije dovelo do zatvaranja jedinog preduzeća koje radi u Merošini i otpuštanja oko 120 radnika. Vujović je rekao da je kupoprodajnim ugovorom iz 2008. godine bilo predviđeno da se obaveze o investiranju i obimu proizvodnje u "Jugotermu" ispune u roku od pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: