Beograd nabavlja 400 novih autobusa

Odbornici Skupštine grada razmatraće pauze predlog informacije o neophodnosti nabavke 400 novih autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2012.

16:20

Default images

Oni bi, prema rečima predsednika skupštine Aleksandra Antića, mogli da budu na gradskim ulicama u narednih godinu do godinu i po dana.

Antić je rekao da je donošenje takve odluke u cilju unapređenja kvaliteta javnog prevoza.

"Današnjom odlukom stvaramo preduslove za nabavku novih autobusa. Već ove godine će biti započeta procedura za nabavku i u narednih godinu, godinu i po dana, svih 400 autobusa će biti na ulicama Beograda", rekao je on.

Antić je rekao da je grad uradio puno toga na obnavljanju voznog parka u GSP Beograd i da je, pored nabavljenih 83 nova trolejbusa i 30 tramvaja, uočeno da bi trebalo nabaviti dodatnih 400 autobusa.

U obrazloženju odluke piše da poslednjih godina nije vršena nabavka autobusa i da GSP Beograd u ovom trenutku raspolaže sa 810 autobusa, od kojih je 400 starije od 10 godina.

Za normalno funkcionisanje javnog prevoza u Beogradu, kako je navedeno, neophodna je nabavka najmanje 400 autobusa, od čega 280 zglobnih i 120 solo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: