"Grci, prodajte ostrva Turcima"

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl predložio je da Grčka proda svoja ostrva Turskoj u cilju saniranja budžeta.

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2012.

11:40

Default images

Lajtl je u intervjuu bečkom nedeljniku „Profil" objasnio da bi visokozadužena Grčka trebalo Turskoj da proda nenaseljena i daleka ostrva.

“Turska bi bila veoma zainteresovana. Odustajanje od delova sopstvenog suvereniteta bio bi znak zahvalnosti za pomoć”, rekao je Lajtl, i ukazao da svakim novim paketom pomoći u celoj Evropi raste antigrčko raspoloženje.

Grčka očekuje da joj Evropska unija i Međunarodni monetarni fond odobre drugi paket pomoći za spasavanje u visini od 130 milijardi evra, koji je uslovljen dogovorom vlade u Atini sa međunarodnim privatnim poveriocima koji bi trebalo da otpišu oko 100 milijardi kredita koji su dali toj zemlji.

Pre Lajtla je šef nemačke firme „Boš„ Franc Ferenbah zatražio isključenje Grčke iz EU i evrozone i rekao da ta zemlja sa „fantomskim penzionerima" i „bogatim poreskim neplatišama" nema šta da traži u Uniji.

To je prvi put da je šef jednog koncerna podigao glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: