Mrkonjić: Uštedeli smo 80 mil. EUR

Ministar infrasturkture i energetike Milutin Mrkonjić izjavio je da je tokom izgradnje Koridora 10 ušteđeno 80 miliona evra od kredita.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2012.

13:55

Default images

Taj novac će biti upotrebljen za obnovu druge trake autoputa na severnom kraku Koridora ili izgradnju južnog kraka kod Neradovca.

U razgovoru sa direktorkom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Džejn Armitidž i direktorom za Srbiju Lu Breforom, Mrkonjić je kazao da je 180 kilometara Koridora 10 završeno u prethodne tri i po godine i da se na još 150 kilometara gradi ili se tenderi završavaju. Armitidž i Brefor su posetili Mrkonjića i interesovali se za radove na Koridoru 10, kakva je strategija Srbije kada je u pitanju rehabilitacija i održavanjeputeva, saopštilo je ministarstvo.

"Bez razgovora sa vama mi nećemo donositi kapitalne odluke ove vrste. Želimo da u mandatu ove vlade zatvorimo sva otvorena pitanja da bi naša saradnja mogla u kontinuitetu da se nastavi i posle izbora u Srbiji", rekao je Mrkonjić.

Armitidž je obavestila ministra da je strategija Svetske banke u sledećem periodu, kada je Srbija u pitanju, finansiranje održavanja, rehabilitacije i bezbednosti na putevima, da takav plan već postoji i da je planirano 100 miliona evra...

Mrkonjić je kazao da će održavanje puteva ubuduće biti povereno firmama izabranim na tenderu, pa će i tako biti ostvarena veća ušteda.

Ministar je goste obavestio i da je saobraćaj preko graničnih prelaza znatno ubrzan boljom organizacijom službi na granici pa su tako objedinjeni mnogi poslovi poput carine, policije, fitopatologa...

Umesto četiri sada tim poslom rukovodi samo jedno ministarstvo, protok saobraćaja je brži, osim kod Dimitrovgrada gde su velika gradilišta, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: