Cvetković: Telekom 100% srpski

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je dogovor o otkupu 20 odsto akcija Telekoma Srbije od grčkog OTE-a "manje-više postignut".

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2011.

12:53

Default images

On je kazao da će dogovor biti objavljen u kratkom roku ali nije želeo da precizira koliko će biti plaćen taj paket akcija.

Cvetković je kazao da iznos od 300 miliona evra za otkup akcija Telekoma koji pominju mediji nije tačan, ali da je približan.

Premijer je dodao da budžet Srbije neće biti opterećen otkupom akcija Telekoma, niti će biti povećan javni dug.

Čitava operacija preuzimanja akcija biće okončana do kraja godine, što se uklapa i u plan države da se već krajem januara akcije nacionalnog teleoperatera nadju na berzi.

List Novosti objavio je da će novac za kupovinu grčkog udela u Telekomu Srbije biti obezbeđen iz kredita.

Početkom ove godine na tenderu za prodaju 51 odsto Telekoma Vlada Srbije je za taj paket tražila minimalno 1,4 milijarde evra, dok je austrijska kompanija A1 (Telekom Austrije), jedini učesnik na tenderu, ponudila 950 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: