Kandidatura dovodi investitore

Privrednici i ekonomisti kažu da će moguća kandidature Srbije za članstvo u EU podstaći i inostrane investitore da više ulažu u naši zemlju.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

19:34

Default images

Počasni direktor "Tarket Sintelona" i clan Upravnog odbora Privredne komore Srbije Nikola Pavičić smatra da će preporuka Evropske komisije da se nasoj zemlji dodeli status kandidata za članstvo u EU, dugoročno biti rešenje za probleme domaće privrede.

Srbija u narednih pet, šest, godina mora, kako je objasnio Pavičić, da sprovede privredne reforme, dok će evropske integracije stvoriti uslove da se ti reformski procesi uspešno sprovedu.

Preduzetnik Slobodan Vučicević smatra da je preporuka da naša zemlja dobije status kandidata za ulazak u EU dobra vest za gradjane i privrednike.

"Investitori će imati veće poverenje u Srbiju, nego što je to bio slučaj do sada. Znači, to je dobra strana te priče, jer će biti još više ulagača, koji će se lakše odlučivati za investicije u Srbiji", kazao je Vučićević.
Vlasnik kompanije "Komtrejd grup" Veselin Jevrosimović izjavio je da kandidatura znači dalji put ka Evropskoj uniji i da je to, svakako, značajan korak za Srbiju.

"To je veliki dan i mi treba da budemo pametni i da iskoristimo šansu koja nam je pružena", rekao je Jevrosimović i dodao da bi dobijanje statusa kandidata bilo značajno i za njegovu kompaniju kada se posmatra evropska perspektiva te firme.

"Mi već imamo kompaniju na tržištu Evropske unije, u Sloveniji. To će direktno uticati na priliv investicija u informatiku", rekao je Jevrosimović i naglasio da se ta oblast značajno finansira fondovima EU, te se samim tim očekuju se i veliki fondovi za revitalizaciju informatičke infrastrukture u Srbiji.

Direktor Instituta ekonomskih nauka Dejan Erić je ocenio za da je "preporuka za kandidaturu Srbije za članstvo u EU je dobra vest i da će time biti dat impuls našoj privredi da počne da se razvija i da privrednici shvate da sada imaju veće šanse na evropskom tržištu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: