KBC: Fleksibilni u Nedelji štednje

KBC Banka u Nedelji štednje promoviše fleksibilnost i vidove štednje koji obezbeđuju veću kamatu od standarde i mogućnost da podižete ili uplaćujete novac.

Fokus

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2011.

13:03

Default images

Dopada vam se ideja da u svakom trenutku raspolažete svojim sredstvima, kao kod štednje po viđenju? Želite kamatu na neoročenu štednju istu kao kod oročene? Želite da dobijete dodatnu kamatu kao nagradu za lojalnost? Oblikujte svoju štednju, napravite svoju kombinaciju, raspolažite slobodno svojim novcem i zaradite više

Ako želite da štednjom u dinarima uvećate kamatu na štednju u evrima, Kombo štednja je rešenje za Vas!

Kombo štednja predstavlja kombinaciju štednje po viđenju (a vista) u RSD i EUR. Što više štedite na a vista RSD računu, povećava vam se kamatna stopa na a vista štednju u EUR.

Na a vista RSD račun dobijate kamatu od 6% godišnje koja se pripisuje na kraju svakog meseca (konformna metoda obračuna). Na a vista EUR račun dobijate dve kamate. Prva, a vista, iznosi 2% godišnje i priprisuje se na kraju kalendarske godine (konformna metoda obračuna) a druga je kombo kamata čija visina zavisi od racija, tj. odnosa RSD i EUR štednje i pripisuje se na kraju svakog meseca (proporcionalna metoda obračuna).

U zavisnosti od racija iznosi do 5% godišnje.

Racio i kombo kamata obračunavaju se na dnevnoj bazi, jer je kombo štednja veoma fleksibilna i Vi po želji možete da podižete i uplaćujete novac na oba računa i tako utičete na visinu kamate.

Sredstva su uvek dostupna jer, pored toga što ih uvek možete podići u banci, na zahtev dobijatei posebnu Dina karticu kojom možete da podižete novac sa bankomata u zemlji ili da je koristite za kupovinu proizvoda i plaćanje usluga.

Minimalni iznosi za RSD i EUR a vista Kombo račune su 1.000 RSD odnosno 10 EUR.
Bonus štednja je štednja u EUR koja omogućava da dobijate a vista kamatu od 2% godišnje kao i nagradu za lojalnost u vidu bonus kamate koja iznosi 3% godišnje. Bonus kamata se obračunava na najniži iznos sredstava koji ste imali na računu u prethodnom kalendarskom kvartalu i to počev od prvog narednog kvartala u odnosu na kvartal u kojem je otvoren račun. A vista kamatna stopa se obračunava po konformnoj metodi obračuna i pripisuje se 31.12. a bonus kamata se pripisuje na kraju svakog kalendarskog kvartala i obračunava se po proporcionalnoj metodi obračuna.

Bonus štednja Vam dozvoljava da regulisanjem minimalnog iznosa štednje u kalendarskom kvartalu dobijete viši iznos kamate. A ako Vam novac zatreba, možete da ga podignete u svakom trenutku. Bonus štednja je kao oročena, ali uvek dostupna.

Minimalni iznos za Bonus štednju je 10 EUR.

Za otvaranje Kombo ili Bonus računa štednje potrebna je samo važeća lična karta ili pasoš. Otvaranje ovih računa se ne naplaćuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: