Moćni Yaris sa 210 ks debituje u Ženevi

Toyota je objavila prve fotografije "civilnog" sportskog Yarisa, inspirisanog reli verzijom ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2017.

13:38

Moćni Yaris sa 210 ks debituje u Ženevi

Mesec dana nakon dizajnerske skice automobila, japanski proizvođač okrio je spoljašnjost najsnažnijeg produkcijskog Yarisa do sada.

U Toyoti kažu da je novi model zasnovan na iskustvima stečenim na verziji namenjenoj reli takmičenju, ali je ovog puta automobil skrojen za svakodnevnu vožnju po javnim saobraćajnicama. Kompanija nije otkrila oznaku ovog "sportiste", a mediji navode da će novi Yaris najverovatnije imati dodatak Gazoo u imenu, po nazivu Toyotinog trkačkog tima.

Sportska verzija Yarisa dobijaće pogon od 1.6 litarskog četvorocilindarskog turbo benzinca, za koji u Toyoti kažu da razvija preko 210 konjskih snaga!
Automobil je zansovan na standardnoj varijanti Yarisa sa 3 vrata, ali je u odnosu na taj model pretrpeo brojne stilske modifikacije, uključujući aerodinamičke dodatke i drugačiji izgled stop svetala.

Vizuelno je prepoznatljiv po velikom, crnom krovnom spojleru, ali i po centralno postavljenom, trapezoidnom završetku izduvnog sistema. Sportski Yaris ukrašen je crvenim i crnim aplikacijama, a crni detalji prisutni su i oko kućišta svetala za maglu i na spoljnim retrovizorima.

Zahvaljujući novom, sportskom ogibljenju, automobil je spušten u poređenju sa regularnom verzijom, a unapređen je i sistem kočnica, kao i upravljački sistem.

Novi model imaće premijeru na sajmu automobila u Ženevi početkom marta, kada će biti dostupno više informacija o ovom vozilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: