Sprema se jos jača Panamera sa 700 ks?

Porsche priprema Panameru Turbo S sa hibridnim pogonom, saznaje Motor Trend.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

13:32

Sprema se jos jača Panamera sa 700 ks?
Porsche Panamera Turbo

Iako nedavno predstavljena druga generacija Panamere neće stići na evropsko tržište pre novembra, Porsche navodno već ima u planu verziju koja će imati znatno snažniji motor od trenutno najjače Panamere Turbo sa 550 ks.

Pozivajući se na izvor iz nemačke kompanije, Motor Trend piše da će taj model imati hibridni pogon - pored V8 biturbo benzinca snagu će dobijati i iz elektromotra. Hibridni pogon će, prema istom izvoru, proizvoditi oko 700 ks.

Panamera Turbo S koristila bi tehnologiju iz Porschea 918 Spyder, što znači da bi imala dva elektromotora, po jedan na prednjoj i zadnjoj osovini. Ukupni kombinovani maksimalni obrtni moment dostizao bi čak 1.085 Nm.

Za sada nije poznato kada bi ovaj model trebalo da se pojavi na putevima, ali spekuliše se da bi to moglo da se dogodi pre 2020, za kada je najavljen potpuno električni Porsche zasnovan na konceptu Mission E.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: