Premijera: Renault Alaskan - globalni pikap FOTO

Francuski proizvođač ulazi na tržište pik-ap vozila srednje veličine modelom Alaskan.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

09:12

Premijera: Renault Alaskan - globalni pikap FOTO

Renault nastavlja ofanzivu novih modela uvođenjem jednog atipičnog vozila u svoju gamu. Model Alaskan ima gotovo identičan dizajn kao istoimena konceptna verzija iz 2015. godine.

Prednji deo je praktično nepromenjen u odnosu na koncept, dok je oblik spoljnih retrovizora i kvaka prilagođen serijskoj proizvodnji.
Renault Alaskan koristi istu mehaničku platformu kao već dokazani Nissanov pik-ap NP300 Navara, a ako zanemarimo prednji deo dva vozila, gde postoje stilske razlike, pre svega u izgledu maske, branika, farova i haube, Alaskan je prekopirana Navara.

Unutrašnjosti je takođe preuzeta od Nissanovog pik-apa, pa ne bi bilo pogrešno reći da je Alaskan u osnovi Navara sa Renault značkom.
U ponudi će biti 2.3 litarski bi-turbo dCi dizelaš, i to u dve varijante - sa 160 i 190 ks, dok će, u zavisnosti od tržišta kupcima biti dostupan i 2.5 litarski benzinac sa 160 "konja" ali i 2.5 litarski dizel motori, takođe sa 160 i 190 konjskih snaga.

Snaga se na točkove prenosi putem šestobrzinskog manuelnog menjača ili sedmostepenog automatika, a na raspolaganju su verzije sa prednjim i pogonom 4x4.
Modeli sa pogonom na sva 4 točka opremljeni su elektronskim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem i menhaničkom blokadom zadnjeg diferencijala, za zahtevnije uslove terenske vožnje. Kada je reč o vožnji van asfalta, sa odstojanjem od tla koje iznosi 230 mm, Renault Alaskan u stanju je da savlada i najteže prepreke.

Nosivost vozila je do 1 tone, a u stanju je da povuče prikolicu mase do 3,5 t.
Renault je odlučio da novi pik-ap najpre plasira na tržište Južne Amerike, gde će se Alaskan pojaviti do kraja godine, a zatim i u Africi i Evropi. Ovaj model izrađivaće se u pogonima u Meksiku, Španiji i Argentini.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: