Povratak Spykera na velika vrata

Holandski proizvođač sportskih automobila vratio se u Ženevi na veliku scenu modelom C8 Preliator.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

14:10

Povratak Spykera na velika vrata
Foto: Newspress

Nakon nekoliko burnih godina, tokom kojih se u jednom trenutku našao na ivici bankrota, Spyker se na ženevskom auto-salonu pojavio sa novim automobilom. Ako vam se dizajn čini prepoznatljivim to je zato što je C8 Preliator zasnovan modelu C8 Alerion iz 2009.
Foto: Newspress
Mnogi stilski detalji kako spoljašnjosti tako i unutrašnjosti vozila preuzeti su iz starijih Spykera, čime se nastavlja tradicija isticanja avijatičarskog nasleđa kompanije iz vremena Prvog svetskog rata kada je proizvodila avione i avionske motore.

Za naziv novog modela odabrano je ime Preliator, koje označava "borca" ili "ratnika".
Foto: Spyker
Ispod poklopca motora nalazi se Audijev 4.2 litarski V8 koji razvija 525 ks. U ponudi su dve vrste prenosnih sistema - šestobrzinski manuelni menjač i ZF automatik sa istim brojem stepena prenosa i polugama za promenu brzina na volanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: