Mercedes GLC Coupe dobio zeleno svetlo za proizvodnju

Iz Mercedesa su zvanično potvrdili da će koncept GLC Coupe vrlo brzo dobiti produkcijsku verziju. Novi kupe-krosover moraće, međutim, da sačeka svoj red.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.04.2015.

11:52

Default images
Mercedes Concept GLC Coupe

Pre njega Mercedes će predstaviti drugu generaciju modela GLK, koji će imati novu oznaku - GLC, i restilizovani GL, pod takođe nazivom - GLS.

Glavni inženjer Mercedesa, Eberhard Kelc, otkrio je da se produkcijska verzija stilski neće mnogo razlikovati od koncepta koje je imao premijeru na šangajskom salonu automobila.
Mercedes Concept GLC Coupe
Očekivano, ekstravagantni elementi dizajna koje smo videli na konceptu, kao što su atipični spoljni retrovizori ili četiri izduvne cevi, ustupiće mesto konvencionalnijim i jeftinijim rešenjima.
Mercedes Concept GLC Coupe
Kelc nije bio spreman da kaže nešto više o motorima ali logično je pretpostaviti da će oni biti prezueti iz palete pogonskih jedinica Mercedesa C klase.

Nije isključena ni AMG varijanta koja bi ispod haube trebalo da ima 4.0 bi-turbo V8 benzinski motor sa 476 ks (350 kW) i 650 Nm.
Mercedes Concept GLC Coupe
Mercedes GLC Coupe najverovatnije će biti predstavljen krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: