Chevrolet Spark za 2016.

Na salonu automobila u Njujorku premijeru je imala nova generacija modela Spark. Ovaj automobil stiže u prodajne salone krajem godine, ali zbog poznate odluke General Motorsa da povuče Chevrolet sa evropskog tržišta, novi Spark nećemo videti na našim putevima.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2015.

11:14

Default images

Iako nije namenjen kupcima u Evropi, novi Spark u stvari predstavlja Chevroletovu varijantu Opela Karl i Vauxhalla Viva, što se može zaključiti i na osnovu dizajna spoljašnjosti ovog automobila.

Kao i pomenuta dva modela, i Spark će se proizvoditi u Južnoj Koreji, a Chevrolet je saopštio da će se automobil naći u prodaji u 40 zemalja širom sveta.
Zbog ušteda u procesu proizvodnje, novi Spark ima dosta zajedničkih delova sa srodnim automobilima marki Opel i Vauxhall, poput zadnjih svetlosni grupa.

Ipak, u odnosu na modele Karl i Viva, koje pogoni trocilindarski 1.0 benzinac sa 75 ks (55 kW), ispod haube Sparka nalazi se 1.4 litarski benzinski motor koji proizvodi 99 ks (73 kW).

Motor može biti povezan sa petobrzinskim manuelnim menjačem ili sa opcionim kontinualno-promenljivim sistemom prenosa (CVT)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: