Škoda sprema "ekstremnu" verziju sportske Oktavije

Fotografije prototipa za sada tajanstvene nove Škode Octavia Combi RS podgrejale su spekulacije o novoj, snažnijoj RS verziji ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

21:19

Default images

Škoda je nedavno proslavila 40 godina od čuvenog sportskog modela 130 RS.

Tim povodom u medijima su se pojavile informacije o ograničenoj seriji nove savremene Škode Octavia RS, sa oznakom "plus", koja bi umesto standardne pogonske jedinice sa 220 ks imala 2.0 litarski četvorocilindrični benzinski motor sa 280 "konja" koji pokreće model Seat Leon Cupra 280.
Foto: carscoops.com
Ako je zaista reč o ovom motoru, Octavia RS+ bi od 0 do 100 km/h stizala za oko 6 sekundi za razliku od standardne RS verzije koja isu brzinu dostiže za 6,8 s.

Prototip sa fotografija opremljen je alu felnama koje smo videli na Audiju TT RS, kroz koje se naziru crvena kočiona klešta, dok se umesto dvostruke izduvne cevi na zadnjem delu izduvni sistem završava sa četiri cevi.
Foto: carscoops.com
"Ekstremna" verzija modela Škoda Octavia RS trebalo bi da bude predstavljena do kraja 2014. godine, kada ćemo saznati i njene tehničke detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: