Automobili

Četvrtak, 01.08.2013.

11:19

Nissan GT-R NISMO - do stotke za 2 s?

Ako postoji ijedan model u gami japanskog proizvođača kojem nije neophodan NISMO tretman, onda je to GT-R. Ipak, bila bi šteta da je Nissan propustio priliku da dodatno unapredi svoj sportski automobil, o čemu govore i najnovije informacije koje se odnose na performanse buduće NISMO verzije.

Izvor: B92

Default images

Iako mnogi smatraju da je Nissan GT-R vrhunski sportski automobil i bez intervencija specijalizovanog NISMO odeljenja, japanska kompanija donela je odluku da kupcima ponudi unapređeni model.

Prema najnovijim saznanjima do kojih je u razgovoru sa izvorom iz Nissana došao Auto Express tokom manifestacije Goodwood Festival of Speed 2013, Nissan GT-R NISMO biće u stanju da od 0 do 96 km/h (60 milja na sat) stigne za neverovatne 2 sekunde.

Ovakav rezultat biće moguć zahvaljujući smanjenju mase automobila, ali i unapređenjima na postojećem 3.8 litarskom V6 motoru zbog kojih će ovaj agragat razvijati preko 425 kW (578 ks).
Radne makete - detalj iz fabrike NISMO
Nissan GT-R NISMO biće razvijen u saradnji sa firmom Williams Advanced Engineering.

"Iznenadili biste se koliko još ima prostora za unapređenja na Nissanu GT-R", rekao je jedan od inženjera ove kompanije.

"Očekujete da je sve maksimalno podešeno i dovedeno do savršenstva, a onda shvatite da sa lakoćom možete još više poboljšati automobil."

Osim intervencija na masi vozila i pogonskoj jedinici, GT-R NISMO imaće i gomilu aerodinamičkih dodataka i elemenata od ugljeničnih vlakana, kao i drugačiji izduvni sistem i druge stilske detalje. Procenjuje se da će automobil biti u stanju da obiđe krug na Nirburgringu za manje od 7 minuta i 18 sekundi.

Prodaja Nissana GT-R NISMO trebalo bi da počne, u drugoj polovini 2014. godine.

Pogledajte Kakav Nissan GT-R je poželeo Usain Bolt.

Pročitajte o najnovijoj generaciji modela Nissan GT-R.

Pogledajte "trku" Nissana GT-R i mlaznjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: