Jeep Cherokee - najopasniji do sada

Jeep Grand Cherokee jedan je od začetnika klase vozila za loše momke, posebno voljen u našim krajevima krajem devedesetih godina dvadesetog veka. Pojavom Audija Q7, VW Touarega, BMW-a X6, Porschea Cayenne i posebno Mercedesa ML, Cherokee više nije bio toliko opasan.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 23.02.2013.

11:11

Default images

Ipak, u kompaniji su želeli da standardni Cherokee (Liberty u SAD) za 2014. godinu preuzme "grubijansku facu".

Zvanične fotografije novog modela upravo su predstavljene, i moramo priznati da su nas ostavile bez teksta. Dva para farova i veliki otvor za vazduh, naglašen okvirom boje hroma učiniće da vam se novi Cherokee ili dopadne ili će vam biti grozan.
Američki mediji već su preneli da je novi Cherokee kandidat za naslednika Pontiaka Azteca, jednog najružnijih automobila modernog doba. Nekim novinarima liči na "soma kojeg muči gorušica".

U svakom slučaju, novi Cherokee biće predstavljen krajem marta na sajmu automobila u Njujorku. Prema rečima proizvođača, Cherokee će postaviti nove standarde u klasi kada je reč o sposobnostima van asfalta.

Saopštenje naglašava da će vozna dinamika na asfaltnim putevima takođe biti vodeća u klasi dok će potrošnja goriva biti 45% niža u odnosu na odlazeći model.
Novi model biće postavljen na CUSW platformu, koju deli sa modelom Dodge Dart, koja svoje korene vuče sa Alfe Giulietta. Ispod haube će se najverovatnije naći 3,2 V6 benzinski motor a u ponudi bi trebalo da se nađe i nekoliko "četvorocilindraša".

Više detalja biće predstavljeno uskoro.

Do tada, recite nam da li se slažete sa satavom da Cherokee izgleda kao da ima problema sa varenjem ili ipak mislite da izgleda opasno?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: