Dve fabrike komponenti za FIAT 500L

Kompanija Johnson Controls otvorila je u Kragujevcu novi pogon za proizvodnju automobilskih sedišta za FIAT 500L, kao i zajedničku fabriku sa kompanijom Magneti Marelli u kojoj se izrađuje kompletan enterijer ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

15:51

Default images

Johnson Controls, kao globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, enterijera i elektronike za enterijer automobila, od sada će izrađivati sedišta za FIAT 500L u svojoj novoj fabrici u Kragujevcu.

Kompanija će takođe obezbeđivati i kompletan enterijer, obloge na vratima, instrument table, podne konzole i zadnja krila preko zajedničke fabrike sa PCMA, divizijom kompanije Magneti Marelli S.p.A.

"Ponosni smo što podržavamo FIAT u razvoju i rastu njegovog poslovanja u Srbiji i uspehu modela 500L“, izjavio je Marcio Raveđi, potpredsednik i generalni direktor poslovne jedinice kompanije Johnson Controls za saradnju sa FIAT-om, na svečanom otvaranju dve nove fabrike.
Nova fabrika za proizvodnju sedišta kompanije Johnson Controls smeštena je u Slobodnoj zoni Grošnica u blizini Kragujevca.

Fabrika za proizvodnju enterijera automobila predstavlja 50-50 zajedničko ulaganje kompanija Johnson Controls i Magneti Marelli, i nalazi se u okviru postrojenja FIAT automobila Srbija (FAS).

Johnson Controls je dugogodišnji partner FIAT-a u proizvodnji automobilskih komponenti i dvostruki dobitnik nagrade Kvalitas za kvalitet u automobilskoj industriji.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Više detalje o otvaranju novih fabrika u Kragujevcu pročitajte u rubrici Biz na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: