Nissan Resonance Crossover Concept

Nissan je u Detroitu izložio koncept Resonance, za koji se veruje da najavljuje novu generaciju modela Murano.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2013.

08:26

Default images

Na Sajmu automobila u Detroitu 2012. japanska kompanija predstavila je koncept novog Pathfindera, iz kojeg je kasnije izvedena serijska verzija ovog vozila.

Godinu dana kasnije, Nissan na isti auto-salon dolazi sa daleko hrabrijim rešenjem, krosover konceptom Resonance.

U toj kompaniji kažu da je Resonance zamišljen tako da pripremi ljubitelje automobila na novi stilski izraz koji će Nissan primenjivati na svojim budućim krosoverima.
Nissan Resonance Crossover Concept u Detroitu 2013.
Ovaj koncept karakterišu oštre linije spoljašnjosti koje se prostiru od prednjeg branika, preko haube, duž bokova, pa sve do zadnjeg dela vozila.

Posebno je upečatljiva maska hladnjaka sa svojim "V-Motion" okvirom, kao i panoramski krov koji se nastavlja na vetrobransko staklo i proteže čitavom dužinom automobila, sve do kraja krova, gde se završava spojlerom.

Zanimljivo je i rešenje zadnjeg stakla, koje je dizajnirano tako da je spojeno sa bočnim staklenim površinama. Kako su zadnji krovni nosači sakriveni iza stakla i obojeni u crno, stiče se utisak da krov pozadi nema oslonac.
Kabina je obložena kvalitetnim kožnim i drvenim materijalima, sa metalik detaljima. Centralnom konzolom dominira veliki futuristički displej multimedijalnog sistema.

Koncept Resonance dugačak je 4,84 m, širok 1,99 m, visok 1,73 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.875 mm, a opremljen je 22 inčnim alu felnama.
Nissan nije objavio specifikacije pogonske jedinice kao ni performanse ovog vozila, ali je naznačio da je u pitanju hibirdni pogon koji se sastoji od 2.5 litarskog benzinca, elektromotora i litijum-jonske baterije.

Pogonski sistem povezan je sa Xtronic CVT menjačem, a snaga motora prenosi se na sva četiri točka.
Iako japanski proizvođač nije potvrdio da je Resonance konceptna verzija budućeg Murana, treba očekivati da posluži kao osnova za novu generaciju ovog krosovera.

Pogledajte galeriju koncepta Nissan Resonance Crossover.

Pročitajte o konceptu Nissan TeRRa.

Pročitajte o novom Nissanu Pathfinder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: