MINI Countryman za 2013.

MINI je objavio prve fotografije restilizovanog modela Countryman za 2013. godinu uoči njegove premijere koja će se dogoditi tokom novembra 2012.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.11.2012.

14:16

Default images

Countryman je na tržištu od 2010. godine, tako da je MINI odlučio da ovaj automobil osveži i učini ga još zanimljivijim i funkcionalnijijim za korišćenje.

Spoljašnjost je ostala nepromenjena, ali su izmene pretrpeli neki elementi u enterijeru.
Kompaktni krosover sa 5 vrata dobio je komande elektropodizača prozora u vratima, nove naslone za ruke u vratima i ukrasne detalje u tapacirungu vrata kojim je MINI želeo da još više naglasi premijum karakter ovog vozila.

Diskretne kozmetičke promene izvršene su i na instrument tabli, pa tako brzinomer i kružni otvori za ventilaciju sada imaju okvirne obruče od crne mat plastike i hroma.
Još jedna promena u unutrašnjosti automobila privući će pažnju već na prvi pogled. MINI je umesto dva odvojena sedišta pozadi, opremio Countryman klasičnom zadnjom klupom.

Na taj način, dobijena je još jedna, nešto manja, pozicija za sedenje, tako da se sada u ovom krosoveru može prevoziti 5 putnika. Varijanta sa dva odvojena sedišta i dalje je dostupna, ali samo kao opcija.
Paleta motora ostala je nepromenjena u odnosu na aktuelnu verziju. Kupci mogu da biraju između tri benzinska i tri dizel pogonska agregata raspona snage od 90 do 184 ks, a na raspolaganju je i sportska MINI John Cooper Works verzija sa 218 ks.

U MINI-ju kažu da će motori na modelima MINI One Countryman i MINI Cooper Countryman, koji su upareni sa manuelnim menjačima, ubuduće zadovoljavati Euro6 standarde.

Pogledajte galeriju fotografija modela MINI Countryman za 2013.

Pročitajte o modelu MINI Countryman John Cooper Works.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: