Pagani Huayra

Predstavljamo vam jedan od najređih, ali i najskupljih serijskih superutomobila današnjice. Godišnje se proizvede svega 40 jedinica modela Huayra, a cena jednog primerka iznosi oko milion evra.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

09:58

Default images

Reč je o nasledniku modela Zonda, čija karoserija je izrađena od titanijuma i ugljeničnih-vlakana. Pagani Huayra prvi put je prikazan na auto-salonu u Ženevi 2011. godine, ali do danas malom broju ljudi je bilo omogućeno da ga testira.

Jedan od njih je i novinar britanskog EVO magazina, koji tvrdi da je prvi dobio priliku za kompletan test automobila u vožnji na otvorenom putu:



Testiranu Huayru pokreće 6.0 litarski AMG twin-turbo V12 motor od 730 ks koji je uparen sa sedmostepenim sekvencijalnim menjačem.

Snaga se prenosi na zadnje točkove, a od nule do stotke ovom automobilu potrebno je 3,3 sekunde, dok je maksimalna brzina koju postiže 370 km/h.

Pročitajte o modelu Pagani Zonda R.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: